Το Ιερό

Το ISTIA LUXURY VILLAS είναι κτισμένο στους πρόποδες ενός αρχαίου ναού, προσβάσιμου και άμεσα επισκέψιμου για τους ενοίκους, που καλείται Ίστια. Ο ναός Ίστια χρονολογείται από την αρχαϊκή περίοδο και ήταν αφιερωμένος στη θεά Αφροδίτη, τη θέα του έρωτα, της ομορφιάς και της γονιμότητας κατά την ελληνική μυθολογία.

Στον περιβάλλοντα χώρο του συγκροτήματος ISTIA LUXURY VILLAS η συνάντηση με τους μύθους και την ιστορία είναι αναπόφευκτη καθώς υπάρχει λαξευμένο στο βράχο αρχαίο ιερό με εσοχές.

Αυτός ο κάποτε επιχρισμένος με άμμο ή πηλό ναός του βράχου, όταν ανακαλύφθηκε αναφέρθηκε σαν αφιερωμένος στη θεά Δήμητρα. Σύγχρονες αρχαιολογικές μελέτες όμως αναδεικνύουν τις πολλές ομοιότητες του συγκεκριμένου ιερού με το ιερό της Αφροδίτης στην Αφαία Σκαραμαγκά στο Δαφνί που ήταν μία από τις βασικές στάσεις της πομπής των Ελευσίνιων Μυστηρίων. Οι επιστήμονες πιστεύουν σε κάποια σύνδεση μεταξύ των δύο ιερών γι’ αυτό κι έχουν αναθεωρήσει ότι μάλλον και ο ναός της Ίστιας ήταν αφιερωμένος στη θεά Αφροδίτη.

Το ιερό είναι εύκολα προσβάσιμο και άμεσα επισκέψιμο για τους ενοίκους του ISTIA LUXURY VILLAS καθώς αποτελεί μέρος του ευρύτερου τοπίου των εγκαταστάσεων.

FOLLOW @ISTIALUXURYVILLAS